JANDARMA OKULLARINA GİRİŞ KOŞULLARI

 


JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK FAKÜLTESİ (JSGF) GİRİŞ ŞARTLARI


BAŞVURU ŞARTLARI

    Temel Yeterlilik Testi (TYT) den en az 150 veya üzerinde puan almış olmak koşuluyla adayın TYT puanı ile Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavından alacağı puan ile birlikte, hesaplanacak olan YKS Eşit Ağırlık (EA) puan türünden en az Türkiye’de 240.000’inci sıradaki adayın aldığı puanı almış olması gerekmektedir.

    Şehit ve vazife malullerinin eş ve çocukları da en az % 80‟ini almış olmak gerekmekte- dir. Evli, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşamamak. Ocak ayının biri itibariyle yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmak,

17 ve Üzeri Yaş İçin Boy:
En Az 162 cm, En Fazla 190 cm

19 ve Üzeri Yaş İçin Boy:
En Az 164 cm, En Fazla 210 cm

BAŞVURU NASIL YAPILIR?


    Profil bilgilerim kısmındaki bilgi ve belge girişleri tamamlandıktan sonra “Başvurularım” kısmından “Başvuru Sürecindekiler” kısmı seçilerek “Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi Subay Öğrenci Alımı sınavına Başvuru Yap” butonuna basılarak başvuru süreci başlatılır.

    En son Tercih seçilerek “Başvuruyu Tamamla” butonuna basıldıktan sonra ekrana “Aday Bilgi Formu” gelecektir. Aday tarafından formdaki bilgiler kontrol edilerek “PDF” olarak indiri- lecek ve çıktısı alınarak imzalanacaktır. Sınav çağrısı yapılan adaylar tarafından bu form imzalı olarak sınava getirilecektir.

    www.jandarma.gov.tr internet adresi üzerinden “seçme sınavlarına çağrılma ve sınav ücretini yatırma” duyurusu yapılacaktır. Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi’ne giriş için ön başvuruda bulunan ve seçme sınavlarına katılmaya hak kazanan adaylardan 50 TL. “sınav ücreti” alınacak- tır. İnternet adresi üzerinden “Sınav ücreti” yatırma çağrısı almadan adaylar kesinlikle sınav ücreti yatırmayacaktır. Sınav ücretleri “sınav ücreti yatırma ve sınava çağrılma duyuruları” başlığı altında açıklandığı şekilde yapılacaktır. Sınav ücretini yatırmayan adaylar seçme sınavlarına çağrılmayacaktır. Şehit ve vazife malulü ve çocuklarından sınav ücreti alınmayacaktır. Halkbank şubelerine (sınav adını söyleyerek), Halkbank ATM ve internet bankacılığı aracılığıyla (ödemeler ekranından sınav adı seçilerek) başvuru ücreti olarak 50 TL yatırılacaktır.

BAŞVURUDAN SONRA YAPILACAK FAALİYETLER

    Ön başvuru işlemlerinin internet ortamında yapılması.

    Başvuru Şartları Uygun Olan Adayların Belirlenmesi ve Ücret Yatırma Duyurusunun İlan Edilmesi.

    Çağrı Yapılan Adayların Sağlık Raporları İşlemlerinin Başlatılması.

    Çağrı yapılan adayların “sınav ücretlerini” yatırması.

    Seçme Sınavları Tarihlerinin Adaylara Duyurulması.

    Seçme sınavlarının yapılması.

    Başarılı (Asıl ve Yedek) Adayların İlanı.

    Kesin kayıtların yapılmaya başlanması. (Kayıt-kabul)

    Seçme sınavlarına katılmaya hak kazanan adaylar; Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Başkanlığı Beytepe/Çankaya/Ankara’da belge inceleme, fiziki kontrol (ön sağlık muaye- ne), fiziki yeterlilik (spor), mülakat sınav aşamalarına tabi tutulacaktır. Ayrıca uygun sağlık ku- rulu raporu almaları, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmalarının olumlu olması zorunludur.

    Yapılacak fiziki kontrolde vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü ku- sursuz olmak (göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, düztaban olmamak, vücudunun daimi açık yerlerinde, kol, ön kol ve el bölgesinde, baş-boyun bölgesinde, diz altın- da dövme bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde kendine zarar verme işareti olan jilet, sigara yanığı izleri bulunmamak, diğer bulgular için ise TSK, J.Gn. K.lığı ve SGK. Lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre uygun bulunmak.

    Şehit ve vazife malulü eş ve çocuklarıyla ilgili kontenjan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesine alınacak öğrenci sayısının % 5‟i oranındadır. Genel sıralama içerisinde başarılı olan adaylar bu sıralamanın dışında değerlendirilir.

    İnternet ilanlarının www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adreslerinden takip edil- memesi nedeniyle, seçme sınavlarına katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara aittir. Adayların internet adreslerinden durumlarını ve yapacakları işlemleri takip etmeleri gerekmektedir.

İKİNCİ SEÇİM AŞAMASI SINAVINA GELİRKEN YANINIZDA GETİRMENİZ GEREKENLER

    Adaylar seçme sınavlarına gelirken:
 
  • Bir adet yarım kapaklı karton (Plastik dosya getirilmeyecektir) dosyanın içinde takılı olarak aşağıdaki belgeleri sırasına göre dizmek suretiyle ve dosyanın ön yüzüne kurşun kalem ile T.C. Kimlik Numarası, Adı ve Soyadı yazılmış olarak getireceklerdir.
  • T.C. Kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı ve fotokopisi
  • İmzalı Aday Bilgi Formunuz
  • Lise diplomasının veya kayıt kabul tarihine kadar mezun olabilecek durumda olan adayların öğrenci belgesinin aslı ve fotokopisi, yabancı ülke lise mezunu olan adaylar için Milli Eğitim Bakanlığınca alınan denklik belgesinin aslı ve fotokopisi
  • Son bir yıl içerisinde çekilmiş 4 adet biyometrik fotoğraf
  • Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi
  • Sabıka kaydı olmadığına dair Cumhuriyet Başsavcılıklarından veya e-Devlet kapısı üzerinden alınmış “Adli Sicil Belgesi”
  • Şehit ve vazife malullerinin eş ve çocuklarından başvuru yapacak adaylar için verilen şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin kurum veya Valilik onaylı örneği. Ancak bu belgenin verilememesi durumunda SSK’dan şehit veya vazife malulü olarak maaş aldığına dair belge ile kendisine verilen kimlik kartının aslı ve fotokopisi
  • Başvuru sırasında herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair imzalı beyanı, (Sınava çağ- rılan adaylar için örnek form duyuru sayfasında yayımlanacaktır.)
  • Başvuru tarihi itibarıyla son üç ay içinde tek tabipten alınmış “Spor Yapar” raporu
  • Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu, (Şehit ve vazife malullerinin eş ve çocukları sınav ücreti yatırmayacaktır.)
  • YKS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı
  • “Subay Öğrenci Adayı Olur” kararlı sağlık kurulu raporu, (Seçme sınavlarına çağrılan adaylar ikamet ettikleri ilin İl Jandarma Komutanlıkları tarafından sağlık raporu almak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş hastanelere sevk edilecektir. Seçme sınavlarına bu raporu almış olarak geleceklerdir.)
  • Adaylar yanlarında cep telefonu, ses-görüntü kayıt cihazı veya benzer özellikli değişik elekt- ronik cihazları getirmeyeceklerdir.

İKİNCİ SEÇİM AŞAMASI FAALİYETLERİ

Parkur; 40 saniye 500 Puan, 56 saniye ise 300 puandır.

Sözlü mülakat sınavında; psikolojik yeterlilik, sorulacak sorulara ilişkin konu hakkında bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavrama, özgüven, ifade etme yeteneği ve beden dilini kullanma becerisi olmak üzere beş ayrı kıstasa göre ve her bir kıstas 100 puan olmak üzere toplam 500 tam puan üzerinden değerlendirilirler, adayın bu aşamada en az 300 puan alması gereklidir.

Başarı sıralaması puanı, YKS Eşit Ağırlık (EA) puanının %60‟ı, Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) % 5‟i, fiziki yeterlilik sınavı puanın %15‟i ve mülakat sınavı puanının % 20‟sinin top- lamından oluşur. Adaylar arasından başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; YKS puanı, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ (JSGA) GİRİŞ ŞARTLARI

1- DIŞ KAYNAK SUBAY EĞİTİM MERKEZİ (SUEM) 

BAŞVURU

Jandarma ve Sahil Güvenlik Subay Eğitim Okuluna Ön başvurular internet üzerinden www. jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr adreslerinden e-Devlet üzerinden giriş yapıldıktan sonra ya- pılabilecektir.

KPSS notunun %70‟i ve ALES notunun %30‟u alınarak oluşturulan puana göre en yüksekten düşüğe doğru sıralanacak.

Seçme sınavlarına katılmaya hak kazanan adaylardan 50 TL “sınav ücreti” alınacaktır.

Temel askerlik ile subaylık anlayışı kazandırma eğitimini başarı ile bitirenlerle ilk sözleşme yapılacaktır. İlk sözleşme süresi dört yıldır. Pilot ve tabiplerde sözleşme şartı bulunmamaktadır. Muvazzaf subaylar için zorunlu hizmet süresi 15 yıldır.

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuruda mezuniyet şartı olarak belirlenen lisans bölümlerinden mezun olmak veya jan- darma subay okulu kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak, (yüksek lisans mezunları için mezun oldukları lisans bölümü geçerlidir)

Başvuruda yaş şartı olarak lisans programından mezun olmuş veya Jandarma Subay Okulu kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için 27 yaşını bitirmemiş olmak.

Lisansüstü öğrenimini tamamlamış ve jandarma subay okulu kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmaktır.

Sınav puan şartında Son 2 yılın KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almak ve ALES Eşit Ağırlık (EA) puan türünden en az 50 puan alınmalıdır

Şehit ve malul eş ve çocukları için KPSS ve ALES taban puanlarının en az % 80‟inini almış olmak.

Boy Kilo şartında Erkek adaylarda 1,67, kadın adaylarda 1,62 metreden daha kısa boylu olan- lar ile Vücut kitle indeksi 17 den az, 27.49 dan fazla olanlar elenir.

Adayın ve evli ise eşinin de güvenlik soruşturması temiz olması lazım.

Adaylar herhangi bir nedenle askeri okullardan, emniyet teşkilatına bağlı okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik eğitim kurumlarından ve sivil okullardan ayrılmamış veya çıkarılmamış olun- malıdır.

PİLOT SUBAY ÖĞRENCİ ADAYLARI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı Hususi Pilot “PPL” veya Ticari Pilot “CPL” sertifika sahibi olmalıdır.

Sadece erkek kontenjanı bulunmaktadır Boy şartı olarak 1,67 cm. den kısa 1,95 cm. den uzun boylu olmamak.

Son 3 yıla ait Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) geçerli İngilizce notu en az 50 puan olmak.

Muvazzaf Pilot adaylarının “Jandarma Genel Komutanlığında Subay Öğrenci Adayı Olur, Uçucu Yetiştirmeye Elverişlidir” kararlı sağlık kurulu raporu almaları gerekmektedir.

TABİP SUBAY ÖĞRENCİ ADAYLARI

Yaş şartı ocak ayının biri itibariyle 32 yaşını bitirmemiş olmalıdır.

BAŞVURU NASIL YAPILIR

Profil bilgilerim kısmındaki bilgi ve belge girişleri tamamlandıktan sonra “Başvurularım” kısmından “Başvuru Sürecindekiler” kısmı seçilerek “Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf/Sözleşmeli Subay Alımı” sınavına veya “Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf Tabip Subay Alımı” sınavına “Başvuru Yap” butonuna basılarak başvuru süreci başlatılır. En son “Başvuruyu Tamamla” butonuna basıldıktan sonra ekrana “Aday Bilgi Formu” gelecektir. Aday tarafından formdaki bilgiler kontrol edilerek “PDF” olarak indirilecek ve çıktısı alınarak imzalanacaktır. Sınav çağrısı yapılan adaylar tarafından bu form imzalı olarak sınava getirilecektir.

BAŞVURUDAN SONRA YAPILACAK FAALİYETLER

Seçme sınavlarına çağrılacak aday listesinin ve sınava ilişkin uygulama esaslarının internet üzerinden yayımlanması ve adli sicil/arşiv araştırmalarının başlatılması

Çağrı yapılan adayların «sınav ücretlerini» yatırması

Adli sicil/arşiv araştırmalarının bitirilmesi ve Belge inceleme, Fiziki Kontrol, Fiziki Yeterlilik (spor) ve Mülakat Seçme Sınavlarının icra Edilmesi

Seçme sınavları sonuçlarının duyurulması

Sağlık raporlarının alınması

En son kazananların okula kesin kayıtlarının yapılmaya başlanması

İKİNCİ SEÇİM AŞAMASI SINAVINA GELİRKEN YANINIZDA GETİRMENİZ GEREKENLER

T.C. Kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı ve fotokopisi Aday Bilgi Formu

Lisans diplomasının veya geçici bitirme belgesinin, lisansüstü eğitim yapanlar için lisansüstü eğitim diplomasının aslı ve fotokopisi

Son bir yıl içerisinde çekilmiş 4 adet biyometrik fotoğraf Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi KPSS ve ALES sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı

Kendisi ve evli ise eşinin, sabıka kaydı olmadığına dair Cumhuriyet Başsavcılıklarından veya e-Devlet kapısı üzerinden alınmış “Adli Sicil Belgesi”

Şehit, malul gazi ve muharip gazi ve çocuklarından başvuru yapacak adaylar için ve- rilen Şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin kurum veya Valilik onaylı örneği. Ancak bu belgenin verilememesi durumunda SGK’dan Şehit veya vazife malulü olarak maaş aldığına dair belge ile kendisine verilen kimlik kartının aslı ve fotokopisi

Başvuru sırasında herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair imzalı beyanı

Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu. (Şehit veya gazi eş ve çocukları sınav ücreti yatırmayacaktır.)

Muvazzaf Pilot temini için yabancı dil sınavlarına ait sınav sonuç belgeleri ile varsa özel ve resmi kuruluşlardan alınan eğitim sertifikaları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı Hususi Pilot (PPL) veya Ticari Pilot (CPL) sertifikaları. (Bu belgeler belge inceleme komisyonlarında inceleneceğinden, beyanlarınızı elinizde mevcut olan belgelere göre yapma- nız ve siteme yüklemeniz önemlidir.)

İKİNCİ SEÇİM AŞAMASI FAALİYETLERİ

Yapılacak Ön sağlık muayenesinde; vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak yani göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, düz- taban olmamak, vücudunun daimi açık yerlerinde, kol, ön kol ve el baş-boyun bölgesinde, diz altında dövme bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde kendine zarar verme işareti olan jilet, sigara yanığı izleri bulunmamak, diğer bulgular için ise TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre uygun bulunmak.

Fiziki yeterlilik sınavına; parkurda tabi tutulur. Başarılı olmak için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almak zorunludur.

Sözlü mülakatta Adaylar; psikolojik yeterlilik, sorulacak sorulara ilişkin konu hakkında bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavrama, ifade etme yeteneği, özgüveni ve beden dilini kullanma becerisinin tespitine yönelik mülakat sınavına tabi tutulur. Mülakat sınavından başarılı olunabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alması gereklidir.

Başarı sıralaması puanı; KPSS puanının % 30‟u, ALES puanının % 10‟u, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 20‟si, VKİ puanının %10‟u ve mülakat sınavı puanının %30‟unun toplamın-dan oluşur.

Genel Sağlık Testinde; sıralamaya giren adaylar bulundukları illerin İl Jandarma Komutanlıkları tarafından sağlık kurulu raporu almak üzere tam teşekküllü hastanelere sevk edilerek “Subay Öğrenci Adayı Olur” kararlı sağlık kurulu raporu alacaktır.

Ancak Muvazzaf Pilot adayları JSGA Bşk.lığı Personel Temin Merkezi Komutanlığı tarafın- dan tam teşekküllü hastanelere sevk edilerek “Jandarma Genel Komutanlığında Subay Öğrenci Adayı Olur, Uçucu Yetiştirmeye Elverişlidir” kararlı sağlık kurulu raporu alacaktır.

Uygun raporu alan adaylar geçici kayıt yaptırmak üzere müracaat edecektir. Yedek adaylar internet adreslerinden çağrı duyurusu yapılmadan gelmeyecektir.

JANDARMA SUBAY OKULUNA ULAŞIM

Ulus’dan Ulus-İncek hattında çalışan minibüsler ile gelinebilir. Minibüslerin ilk kalkış durağı Bentderesi dolmuş duraklarıdır. Minibüsler; buradan hareketle Dışkapı, Etlik Kavşağı, İskitler, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü önü, AŞTİ, Konya Yolu, Or-An Kavşağı, İncek Bulvarı güzergâhını takip ederek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı önünden geçmektedir.

Kızılay’dan Fevziye (194 numaralı otobüs), Tulumtaş(192 numaralı otobüs), Taşpınar (191 numaralı otobüs) istikametlerine giden EGO otobüsleri ile ulaşılabilir.

DİKKAT! Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına; sadece İncek Bulvarı üze- rinde bulunan 1 Numaralı Nizamiyeden içeri alınacaklardır.

2- DIŞ KAYNAK ASTSUBAY EĞİTİM MERKEZİ (ASEM)

BAŞVURU

Jandarma ve Sahil Güvenlik Astsubay eğitim okuluna Ön başvurular internet üzerinden www. jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr adreslerinden e-Devlet üzerinden giriş yapıldıktan sonra yapılabilecektir.

Seçme sınavlarına katılmaya hak kazanan adaylardan 50 TL. “sınav ücreti” alınacaktır.

Temel askerlik ile Astsubaylık anlayışı kazandırma eğitimini başarı ile bitirenlerle ilk sözleş- me yapılacaktır. İlk sözleşme süresi dört yıldır.

Muvazzaf Astsubay öğrenci adaylarında bunlar sadece Sağlık branşındakiler sözleşme şartı aranmaz. Muvazzaf Astsubaylar için zorunlu hizmet süresi 15 yıldır.

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuruda mezuniyet şartı olarak belirlenen lisans veya ön lisans bölümlerinden mezun ol- mak veya Jandarma Astsubay Okulu kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda ol- mak, (yüksek lisans mezunları için mezun oldukları lisans bölümü geçerlidir)

Başvuruda yaş şartı olarak lisans veya ön lisans programından mezun olmuş veya jandarma Astsubay Okulu kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için 27 yaşını bitirmemiş olmak.

Lisansüstü öğrenimini tamamlamış ve jandarma Astsubay Okulu kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmaktır.

Sınav puan şartında Son 2 yılın Lisans için KPSS P3 ve Ön lisans KPSS P93 puan türünden en az 60 puan almak.

Şehit ve malul eş ve çocukları için KPSS taban puanlarının en az % 80‟inini almış olmak.

Boy Kilo şartında Erkek adaylarda 1,67, kadın adaylarda 1,62 metreden daha kısa boylu olanlar ile Vücut kitle indeksi 17 den az, 27.49 dan fazla olanlar elenir.

Adayın ve evli ise eşinin de güvenlik soruşturması temiz olması lazım.

Adaylar herhangi bir nedenle askeri okullardan, emniyet teşkilatına bağlı okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik eğitim kurumlarından ve sivil okullardan ayrılmamış veya çıkarılmamış olunmalıdır.

BAŞVURU NASIL YAPILIR

Profil bilgilerim kısmındaki bilgi ve belge girişleri tamamlandıktan sonra “Başvurularım” kısmından “Başvuru Sürecindekiler” kısmı seçilerek “Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf/ Sözleşmeli Astsubay Alımı” sınavına “Başvuru Yap” butonuna basılarak başvuru süreci başlatılır. En son “Başvuruyu Tamamla” butonuna basıldıktan sonra ekrana “Aday Bilgi Formu” gelecektir. Aday tarafından formdaki bilgiler kontrol edilerek “PDF” olarak indirilecek ve çıktısı alınarak imzalanacaktır. Sınav çağrısı yapılan adaylar tarafından bu form imzalı olarak sınava getirilecektir.

BAŞVURUDAN SONRA YAPILACAK FAALİYETLER

Seçme sınavlarına çağrılacak aday listesinin ve sınava ilişkin uygulama esaslarının internet üzerinden yayımlanması ve adli sicil/arşiv araştırmalarının başlatılması

Çağrı yapılan adayların “sınav ücretlerini” yatırması

Seçme sınavlarına ilişkin uygulama esasları, sınav tarihi ve yerinin duyurulması

Adli sicil/arşiv araştırmalarının bitirilmesi ve Belge inceleme, Fiziki Kontrol, Fiziki Yeterlilik (spor) ve Mülakat Seçme Sınavlarının icra Edilmesi

Seçme sınavları sonuçlarının duyurulması

Sağlık raporlarının alınması

En son kazananların okula kesin kayıtlarının yapılmaya başlanması

İKİNCİ SEÇİM AŞAMASI SINAVINA GELİRKEN YANINIZDA GETİRMENİZ GEREKENLER

T.C. Kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı ve fotokopisi. Aday Bilgi Formu

Ön lisans veya Lisans diplomasının veya geçici bitirme belgesinin, lisansüstü eğitim yapanlar için lisansüstü eğitim diplomasının aslı ve fotokopisi,

Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi. KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı.

Kendisi ve evli ise eşinin, sabıka kaydı olmadığına dair Cumhuriyet Başsavcılıklarından veya e-Devlet kapısı üzerinden alınmış “Adli Sicil Belgesi”.

Şehit, malul gazi ve muharip gazi ve çocuklarından başvuru yapacak adaylar için verilen Şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin kurum veya Valilik onaylı örneği. Ancak bu belgenin verilememesi durumunda SSK’dan Şehit veya vazife malulü olarak maaş aldı- ğına dair belge ile kendisine verilen kimlik kartının aslı ve fotokopisi.

Başvuru sırasında herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair imzalı beyanı.

Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu. (Şehit veya gazi eş ve çocukları sınav ücreti yatırmayacaktır.)

İKİNCİ SEÇİM AŞAMASI FAALİYETLERİ

Ön sağlık muayenesinde: Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak yani göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, düztaban olmamak, vücudunun daimi açık yerlerinde, kol, ön kol ve el, baş-boyun bölgesinde, diz altında dövme bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde kendine zarar verme işareti olan jilet, si- gara yanığı izleri bulunmamak, diğer bulgular için ise TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre uygun bulunmak.

Fiziki yeterlilik sınavına; parkurda tabi tutulur. Başarılı olmak için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almak zorunludur.

Sözlü mülakatta Adaylar; psikolojik yeterlilik, sorulacak sorulara ilişkin konu hakkında bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavrama, ifade etme yeteneği, özgüveni ve beden dilini kul- lanma becerisinin tespitine yönelik mülakat sınavına tabi tutulur. Mülakat sınavından başarılı olunabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alması gereklidir.

Başarı sıralaması puanı; KPSS puanının % 30‟u, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 20‟si, VKİ puanının %10‟u ve mülakat sınavı puanının %40‟unun toplamından oluşur. Adaylar bu sıralamaya göre asıl ve yedek olarak belirlenir.

Genel Sağlık Testinde; sıralamaya giren adaylar bulundukları illerin İl Jandarma Komutanlıkları tarafından sağlık kurulu raporu almak üzere tam teşekküllü hastanelere sevk edi- lerek “Subay Öğrenci Adayı Olur” kararlı sağlık kurulu raporu alacaktır.

Uygun raporu alan adaylar geçici kayıt yaptırmak üzere müracaat edecektir. Yedek adaylar internet adreslerinden çağrı duyurusu yapılmadan gelmeyecektir.

JANDARMA SUBAY OKULUNA ULAŞIM

Ulus’dan Ulus-İncek hattında çalışan minibüsler ile gelinebilir. Minibüslerin ilk kalkış du- rağı Bentderesi dolmuş duraklarıdır. Minibüsler; buradan hareketle Dışkapı, Etlik Kavşağı, İskitler, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü önü, AŞTİ, Konya Yolu, Or-An Kavşağı, İncek Bulvarı güzergâhını takip ederek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı önünden geçmek- tedir.

Kızılay’dan Fevziye (194 numaralı otobüs), Tulumtaş(192 numaralı otobüs), Taşpınar (191 numaralı otobüs) istikametlerine giden EGO otobüsleri ile ulaşılabilir.

DİKKAT! Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına; sadece İncek Bulvarı üze- rinde bulunan 1 Numaralı Nizamiyeden içeri alınacaklardır.

POPÜLER KONULAR

MSÜ SPOR TESTİ HAKKINDA